Redactie Metro
Redactie Metro Sport 6 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

Oranje verslaat Duitsland in Hamburg

Het Nederlands elftal heeft de uitwedstrijd tegen Duitsland in de EK-kwalificatie gewonnen (2-4). Oranje doet daardoor weer helemaal mee in de strijd om de twee bovenste plaatsen in de poule.

Noord-Ierland is met twaalf punten uit vier duels nog altijd foutloos. De koploper sluit de groepsfase echter af met twee dubbele ontmoetingen tegen Duitsland en Nederland, die beide drie verliespunten hebben.

Serge Gnabry bracht Duitsland al in de negende minuut op voorsprong: 1-0. De viervoudig wereldkampioen kwam in de problemen nadat bondscoach Ronald Koeman na een klein uur Denzel Dumfries en Marten de Roon wisselde voor Davy Pröpper en Donyell Malen.

Frenkie de Jong tekende voor de gelijkmaker en de ongelukkige Duitser Jonathan Tah passeerde zijn eigen doelman. De thuisploeg kwam op gelijke hoogte via Toni Kroos na een makkelijk gegeven strafschop voor een handsbal van Matthijs de Ligt (2-2). Malen bekroonde zijn eerste interland met de 2-3 en Georginio Wijnaldum tekende in de slotfase voor 2-4.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.