Metro en ANP
Metro en ANP Sport 8 sep 2019 / 14:44 uur

Max Verstappen pakt achtste plaats in GP Italië

Max Verstappen is op de achtste plaats geëindigd in de Grote Prijs van Italië. Charles Leclerc pakte de eerste plek, voor de tweede keer op rij. 

Dat Verstappen op de achtste plaats eindigde is een prestatie op zich. Hij begon namelijk als voorlaatste aan de race en moest na de eerste rond al een pitstop maken vanwege schade aan zijn bolide. De beoogde vijfde plaats bleek toen onhaalbaar.

De Grote Prijs van Italië was voor Verstappen dan ook een inhaalrace. Vanaf de laatste plaats rukte hij gedurende de race geleidelijk op.

Tweede zege op rij

Voor Ferrari was het feest op de thuisbaan in Monza. Leclerc won de race op het snelste circuit ter wereld. Daarmee boekte hij zijn tweede GP-zege op rij, want vorige week was hij ook al de snelste op Spa-Franchorchamps. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton werden tweede en derde.

Verstappen wist van te voren al dat hij als een van de laatsten zou moeten starten. Hij was namelijk van motor gewisseld en dat leverde hem een gridstraf op. Bij de kwalificatie van zaterdag kon hij uiteindelijk geen tijd neerzetten in verband met motorproblemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Max Verstappen pakt achtste plaats in GP Italië
Sluiten