Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 10 sep 2019
Leestijd: 3 minuten

Jumbo houdt ‘concurrent’ Dumoulin in huis: Roglic verlengt tot 2023

Jumbo-Visma bouwt aan een enorm sterke ploeg. De wielerformatie haalde eerder deze zomer al Tom Dumoulin binnen en nu ligt ook Primoz Roglic tot 2023 vast.

Er was de voorbije weken veel speculatie rondom Roglic. Volgens verschillende bronnen zou de Sloveen niet happig zijn op de komst van Tom Dumoulin, die als Nederlander binnen een Nederlandse ploeg misschien wel automatisch boven hem zou worden geplaatst in de rangorde. Onder andere UAE – waar zijn talentvolle landgenoot en vriend Tadej Pogacar rijdt – werd genoemd. Maar die geruchten kunnen nu de prullenbak in.

„Ik ben blij met de rol die ik heb", zo zegt Roglic zelf op het ploegmedium. „Het belangrijkste argument om te blijven is dat ik hier kansen krijg. Ik houd van winnen. Die mogelijkheid heb ik binnen deze ploeg. Ik heb er dus niet lang over na hoeven te denken."

Vuelta-winst?

Daardoor is er ook wat extra rust gecreëerd rondom de ploeg, die hoopt met Roglic deze week de Vuelta te winnen. Het zou voor Jumbo-Visma de eerste groterondewinst zijn sinds 2009. Destijds heette de ploeg nog Rabobank en was Denis Menchov de winnaar van de Giro. Hoewel Roglic net als Menchov introvert en rustig overkomt, straalt hij in tegenstelling tot de Rus wel de nodige warmte en vriendelijkheid uit, waar Menchov doorgaans wat saai, onverschillig of zelfs nors oogde.

Met het vastleggen van Roglic maakt Jumbo-Visma nog maar eens zijn ambities duidelijk om Team Ineos (voorheen Team Sky) aan te vallen als de te kloppen ploeg. Met Dumoulin, Kruijswijk en Roglic zijn er drie renners aanwezig die al eens podium gereden hebben in een grote ronde.

Overal bij de besten

Alleen waar Ineos zich voornamelijk op de grote rondes focust, doet Jumbo-Visma ook op andere onderdelen zijn uiterste best om tot de besten te behoren. Met Dylan Groenewegen staat een van ‘s werelds beste sprinters op de loonlijst. In het tijdrijden hebben ze meerdere wereldtoppers met Roglic, Wout Van Aert, Tony Martin en straks ook Tom Dumoulin, terwijl voor de voorjaarsklassiekers er met Mike Teunissen en Van Aert straks ook een sterk duo staat.

Daarachter staan nog de nodige talentvolle jongens van eigen bodem, zoals Antwan Tolhoek en Pascal Eenkhoorn en buitenlands talenten als Laurens De Plus, Jonas Vingegaard, Sep Kuss en de onlangs aangetrokken Tobias Foss. De Noor won vorige maand de Tour de l’Avenir (de Tour de France voor beloften).

Frenkie de Jong

Kortom, er zijn weinig ploegen beter gestoffeerd in de breedte dan Jumbo-Visma. En ook op social media doet de ploeg het aardig. In het filmpje waarmee de ploeg de contractverlenging van Primoz Roglic bekendmaakte, waren er onder andere gastrolletjes van Jan Smit, Michael van Gerwen en Frenkie de Jong. Dit met een knipoog naar Roglic zijn verleden als schansspringer.

Het ziet er dus allemaal goed uit voor Jumbo-Visma. De ploeg van volgend jaar, maar ook die van dit jaar. Nog vijf Vuelta-etappes staan er op het menu, waarvan twee echte bergritten. Daarin verdedigt hij een voorsprong van 2.48" op regerend wereldkampioen Alejandro Valverde. Als hij dat goed doorstaat, heeft het team zondagavond met de Vuelta de volgende grote vis al weer binnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.