Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 20 aug 2019 / 20:51 uur

Zeer slordig Ajax speelt 0-0 gelijk op Cyprus

Het hoofdtoernooi van de Champions League is nog lang niet binnen handbereik voor Ajax. De halvefinalist van afgelopen seizoen speelde op een paar fases na een slechte wedstrijd op bezoek bij APOEL Nicosia en mocht blij zijn dat het bij 0-0 bleef.

Goede start

Ajax begon sterk aan de wedstrijd en kreeg een aantal kansen via onder andere Dusan Tadic. Met slordig spel bracht de ploeg zichzelf echter een paar keer in de problemen, waardoor het halverwege de eerste helft al drie kaarten had geïncasseerd. Ook kreeg APOEL daardoor langzaam wat mogelijkheden via vooral Musa Al-Taamari, die net voorlangs punterde.

Net zoals in de eerste helft begon Ajax ook na rust sterk. Na een perfecte diepe pass van Joël Veltman mikte Donny van de Beek net over het doel. Maar na een kwartiertje in de tweede helft ontsnapte Ajax in één minuut tijd twee keer. Eerst redde André Onana en even later werd de lat geraakt met een kopbal. Een paar minuten later werd de bal vanuit een lastige hoek in het zijnet geknald.

Het leidde tot een rommelige tweede helft, waarin er veel misging en er veel overtredingen nodig waren. De beste kansen waren daarbij voor de thuisploeg. Onana had een wereldredding in huis op een knal van Lucas Souza.

Rood Mazraoui

Tien minuten voor tijd kreeg Noussair Mazraoui zijn tweede gele kaart en moesten de steeds slechter spelende Amsterdammers met tien man stand zien te houden. Juist met een man minder op het veld vond Ajax de controle enigszins terug en was er zelfs een kans voor Klaas-Jan Huntelaar. Hij passeerde de doelman wel, maar een verdediger schoot te hulp.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zeer slordig Ajax speelt 0-0 gelijk op Cyprus
Sluiten