Metro en ANP
Metro en ANP Sport 15 aug 2019 / 12:47 uur

Van Dijk in race voor UEFA speler van het jaar

Er is sprake van stevige concurrentie, maar Virgil van Dijk neemt het op tegen Christiano Ronaldo en Lionel Messi, voor de titel van ‘speler van het jaar’ van de Europese Voetbalbond UEFA. De aanvoerder van het Nederlands elftal won afgelopen seizoen met Liverpool de Champions League en veroverde afgelopen woensdag de Europese Supercup.

Eerste Nederlander

Van Dijk werd in april al verkozen tot speler van het jaar in Engeland. Hij kan als eerste Nederlander de prestigieuze prijs van de UEFA in de wacht slepen. Arjen Robben eindigde in 2014 als derde.

Ronaldo (Juventus) won de prijs drie keer en Messi (FC Barcelona) tweemaal. Vorig jaar ging de eer naar de Kroaat Luka Modric van Real Madrid. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de loting van de groepsfase van de Champions League op 29 augustus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Van Dijk in race voor UEFA speler van het jaar
Sluiten