Metro en ANP
Metro en ANP Sport 13 aug 2019 / 18:34 uur

‘Tijd dat een vrouw Supercup-wedstrijd fluit’

De Française Stéphanie Frappart heeft woensdag de leiding over de wedstrijd over de Europese Supercup tussen Liverpool en Chelsea. Virgil van Dijk laat weten dat hij het prima vindt dat een vrouw de wedstrijd fluit. „Als iemand kwaliteit heeft, en dat heeft ze, want anders zou ze niet voor deze wedstrijd zijn aangewezen, dan is het prima", zei Van Dijk een dag voor de wedstrijd in het stadion van de Turkse club Besiktas.

Geslacht niet relevant

Frappart leidde vorige maand in Lyon de finale van het WK voor vrouwen tussen Nederland en de Verenigde Staten (0-2). Als eerste vrouw mag ze nu de wedstrijd om de Europese Supercup fluiten. „Ik denk dat ze deze wedstrijd verdient", aldus Van Dijk, verdediger van Liverpool. „Kijk eens naar haar cv. Ze heeft al zoveel grote wedstrijden gefloten. Het geslacht van iemand is helemaal niet relevant."

Tijd is rijp

Volgens manager Jürgen Klopp werd het ook tijd dat een vrouw eens een wedstrijd van zo’n statuur zou fluiten. „De tijd is er rijp voor. Bibiana Steinhaus fluit in Duitsland al bij de mannen in de Bundesliga. Ik ben blij dat we onderdeel worden van een historisch moment. Dit is de eerste en hopelijk niet de laatste keer", zei de Duitser, die het niet kon laten een kwinkslag te maken. „Ik zal zo aardig mogelijk proberen te kijken, anders wordt mijn moeder boos."

Klopp heeft met Van Dijk, Georginio Wijnaldum en Ki-Jana Hoever drie Nederlanders opgenomen in zijn selectie van 23 spelers. Sepp van den Berg, in de zomer overgekomen van PEC Zwolle, is net als zieke verdediger Dejan Lovren niet meegereisd naar Istanbul. Liverpool moet het ook doen zonder de geblesseerde keeper Alisson Becker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Tijd dat een vrouw Supercup-wedstrijd fluit’
Sluiten