Metro en ANP
Metro en ANP Sport 27 aug 2019 / 13:06 uur

Steven Kruijswijk geeft op in Vuelta

Wielrenner Steven Kruijswijk heeft de Ronde van Spanje verlaten. De renner van Jumbo-Visma stapte al vroeg in de vierde etappe af, bevestigde een woordvoerder van de Nederlandse ploeg. Kruijswijk heeft te veel last van een knieblessure, opgelopen bij een val tijdens de ploegentijdrit op de eerste dag van de Vuelta.

De nummer drie van de Tour de France stond in het klassement op de 51e plaats, op 2 minuten en 19 seconden van rodetruidrager Nicolas Roche. Zijn eigen klassementsambities hadden dus al een flinke knauw gekregen.

Roglic

Toch zal de ploeg Kruijswijk enorm gaan missen, want de Sloveen Primoz Roglic staat er momenteel goed voor en had de steun van de Nederlander pirma kunnen gebruiken. Daar komt nog eens bij dat de zaterdag ook gevallen Lennard Hofstede niet in beste doen lijkt.

Het is voor Kruijswijk niet de eerste keer in de voorbije jaren dat hij vanwege een val vroeg moet afhaken in een grote ronde. In 2016 overkwam hem dat al in de Vuelta en een jaar later overkwam het hem nog eens in de Giro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Steven Kruijswijk geeft op in Vuelta
Sluiten