Metro
Metro Sport 26 aug 2019 / 14:25 uur

Opvallende overstap: Xavier van MVV naar Barcelona

Een opvallende overstap voor de 17-jarige Xavier Mbuyamba. De verdediger verruilt MVV Maastricht voor FC Barcelona, waar hij gaat spelen in het hoogste juniorenteam. De 1,95 meter lange Limburger kwam vorig seizoen elf keer voor MVV in actie in de Keuken Kampioen Divisie, waarvan drie keer als basisspeler.

Onder 19

Mbuyamba maakte in Maastricht officieel deel uit van de selectie van Onder 19 en speelde zich bij MVV in de belangstelling van heel wat clubs. Zo ging hij aan het einde van vorig seizoen een paar dagen naar Londen, om op proef mee te trainen bij Chelsea. Vanuit de eredivisie zouden onder meer FC Groningen en Heracles Almelo interesse in hem hebben gehad.

Het werd echter Barcelona, dat onlangs Patrick Kluivert aanstelde als hoofd van de beroemde jeugdopleiding La Masia. Mbuyamba poseert samen met Kluivert op de foto die de Catalaanse club maandag op Twitter zette.

Geen transfersom

De verdediger beschikte bij MVV over een amateurcontract en dus krijgen de Limburgers geen transfersom voor hem. Met Frenkie de Jong (Ajax) en Ludovit Reis (FC Groningen) verhuisden eerder deze zomer al twee Nederlandse spelers naar de Spaanse kampioen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opvallende overstap: Xavier van MVV naar Barcelona
Sluiten