Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 27 aug 2019

Nederlands kampioen Jakobsen wint in de Vuelta

De vierde etappe in de Vuelta is gewonnen door Fabio Jakobsen. In een massaspurt hield hij de Ier Sam Bennett heel nipt af.

De Nederlands kampioen werd in de laatste kilometer perfect gegangmaakt door zijn ploeggenoten. Hij leek zonder problemen op de ritzege af te stevenen, maar Bennett – die maandag al won – kwam in de slotmeters nog heel sterk opzetten. Toch hield de renner van Deceuninck Quick-Step een nipte voorsprong over.

Finishfoto

Er moest voor de zekerheid nog wel een finishfoto aan te pas komen, maar daaruit bleek dat Jakobsen net wat rapper was. Zelf had hij tijdens het passeren van de streep nog geen idee, want – zo gaf hij toe – hij had zijn ogen dicht tijdens de laatste jump.

Met de etappewinst werd het voor Nederland toch een mooie wielerdag. Eerder tijdens de etappe werd er nog bekend gemaakt dat Steven Kruijswijk met kniepijn moest afhaken.

Roche

De leiderstrui blijft om de schaduw van Nicolas Roche. De Ier zal zijn trui woensdag weleens kwijt kunnen raken, want dan is er een steile aankomst bergop voorzien. Zijn voorsprong op de concurrentie is minimaal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Nederlands kampioen Jakobsen wint in de Vuelta
Sluiten