Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 3 aug 2019 / 07:39 uur

Messi mag drie maanden niet voor Argentinië spelen

Vechtersbaas Lionel Messi mag voorlopig niet voor Argentinië spelen. De sterspeler heeft een interlandschorsing van drie maanden gekregen.

Rode kaart

Reden hiervoor is een incident tijdens de Copa America-wedstrijd tegen Chili. In de wedstrijd om de derde plaats kreeg hij het aan de stok met Gary Medel. Messi kreeg een rode kaart en een wedstrijd schorsing, maar daar bleef het niet bij.

https://www.youtube.com/watch?v=Gj52Ap44ahg

Na afloop uitte hij forse kritiek op het toernooi en de arbitrage, hij weigerde ook om zijn bronzen medaille af te halen. Daar bovenop kwam nog een flinke uithaal naar de Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL.

Messi betichtte de bond van corruptie. „Ik wil niets te maken hebben met deze corrupte organisatie. Er is een gebrek aan respect. Wij zijn het moe dat scheidsrechters het spektakel bederven.”

Boete

Naast zijn schorsing van drie maanden moet Messi vanwege zijn uitlatingen ook nog een boete van 50.000 dollar betalen. De schorsing zal Messi overigens weinig deren, want de kwalificatiereeks voor het komende toernooi begint pas in maart volgend jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Messi mag drie maanden niet voor Argentinië spelen
Sluiten