Metro en ANP
Metro en ANP Sport 20 aug 2019 / 16:09 uur

Martens ontbreekt bij eerste EK-kwalificatieduels

De Nederlandse voetbalsters starten de kwalificatiereeks richting het EK van 2021 zonder de geblesseerde sterspeelster Lieke Martens.

De linksbuiten van FC Barcelona neemt de tijd om goed te herstellen van de teenblessure die haar deze zomer tijdens het WK zo hinderde. Martens slaat de eerste twee kwalificatiewedstrijden tegen Estland (30 augustus in Tallinn) en Turkije (3 september in Heerenveen) daarom over.

Martens kreeg tijdens het WK in Frankrijk zoveel last van een teen, dat ze gedurende het toernooi amper meer kon trainen. Met pijnstillers kon de Limburgse wel steeds spelen. Ze haalde echter niet het topniveau dat ze wel had tijdens het gewonnen EK 2017 in eigen land.

Ook geen Van Es

Kika van Es ontbreekt ook bij Oranje in de wedstrijden tegen Estland en Turkije. De linksback van Everton onderging na de mondiale eindronde een operatie aan haar knie. Bondscoach Sarina Wiegman heeft Aniek Nouwen (PSV) en Ashleigh Weerden (FC Twente) als vervangsters bij de groep gehaald die verder identiek is aan de WK-selectie. De Leeuwinnen haalden in Frankrijk de finale, waarin de Amerikaanse voetbalsters te sterk bleken (0-2).

Van de WK-gangers heeft niemand bedankt voor Oranje, ook niet routiniers als Loes Geurts (33) en Anouk Dekker (32) of speelsters die steeds op de bank zitten. „Volgend jaar zijn de Olympische Spelen in Tokio, daar wil ook iedereen naar toe", zei Wiegman dinsdag in Zeist. Oranje wist zich tijdens het WK voor het eerst te plaatsen voor de Spelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Martens ontbreekt bij eerste EK-kwalificatieduels
Sluiten