Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 6 aug 2019 / 18:56 uur

Dramatisch kwartier kost Ajax de zege in Griekenland

Ajax heeft op bezoek bij PAOK Thessaloniki met 2-2 gelijkgespeeld in de voorronde van de Champions League. De ploeg van Erik ten Hag ontvangt de Grieken volgende week thuis.

Ondanks alle geruchten begon Ajax gewoon met Donny van de Beek in de basis. Het duurde dik tien minuten voordat de ploeg voor het eerst mocht juichen. Een scherp aangesneden vrije trap van Hakim Ziyech viel via het hoofd van tegenstander Dimitris Giannoulis binnen. PAOK was in de counters niet ongevaarlijk, maar vaak ging het mis in de laatste fase, nog voordat André Onana getest kon worden.

Diego Biseswar

Maar na ruim een halfuur ging het wel fout voor Ajax. De Nederlander Diego Biseswar kon ongehinderd opstomen, waarna de bal uiteindelijk terechtkwam bij Chuba Akpom. Hij rondde feilloos af. Een paar minuten later was het 1-2. Biseswar gaf voor en Leo Matos knikte binnen. Ajax was duidelijk de weg kwijt en de rust kon niet snel genoeg komen. Gelukkig bleef de schade in het laatste kwartier beperkt tot twee tegentreffers, want het hadden er meer kunnen zijn.

Hoewel het achterin niet altijd even sterk uit de verf kwam, was Ajax na rust wel weer beter. Eerst miste Ziyech nog een dot van een kans, maar even later was het Klaas-Jan Huntelaar die de 2-2 maakte, doordat een verdediger de bal wild tegen hem aanschoot.

Grote kans op 2-3

Ajax kreeg daarna echt de grip op de wedstrijd terug. Huntelaar kreeg tien minuten voor tijd de kans op de 2-3, maar hij vond Alexandros Paschalakis op zijn weg. De keeper tikte ook nog geweldig een vrije trap van Razvan Marin uit de bovenhoek. Dus zal Ajax echt aan de bak moeten tijdens de return volgende week in de Johan Cruijff Arena.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dramatisch kwartier kost Ajax de zege in Griekenland
Sluiten