Metro en ANP
Metro en ANP Sport 20 aug 2019 / 08:52 uur

Ajax strijdt op Cyprus om CL-ticket

Dinsdagavond begint Ajax op Cyprus aan het tweeluik met APOEL Nicosia, met als inzet een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League. De ploeg van trainer Erik ten Hag rekende in de derde voorronde moeizaam af met de Griekse kampioen PAOK (5-4 over twee wedstrijden) en treft nu de kampioen van Cyprus.

Twee voorrondes

Ajax bereikte afgelopen seizoen weliswaar de halve finales van de Champions League en miste maar net de eindstrijd, maar moet desondanks twee voorrondes zien door te komen om weer het hoofdtoernooi te halen.

Ten Hag kan in Nicosia geen beroep doen op Quincy Promes (geblesseerd) en Kasper Dolberg, die op het punt staat te vertrekken bij Ajax. Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui zijn wel meegereisd naar Cyprus, nadat ze de afgelopen dagen wat fysieke problemen hadden gehad.

Thomas Doll

APOEL Nicosia, de club van reservekeeper Boy Waterman, schakelde in de vorige ronde Qarabag uit. De Cyprioten verloren thuis met 2-1, waarna trainer Paolo Tramezzani werd ontslagen. Met de Duitser Thomas Doll als nieuwe coach op de bank won APOEL de return in Azerbeidzjan met 2-0, waardoor het nu met Ajax mag strijden om een lucratief plekje in de Champions League. Het eerste duel in Nicosia begint om 21.00 uur.

Reageer op artikel:
Ajax strijdt op Cyprus om CL-ticket
Sluiten