Metro en ANP
Metro en ANP Sport 8 jul 2019 / 12:44 uur

Voetbalsters VS uitgenodigd voor Capitool

De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, heeft de kersverse Amerikaanse wereldkampioenen voetbal uitgenodigd om het Capitool, het parlement, te bezoeken. De Democrate Pelosi feliciteerde het vrouwenteam dat zondag in Lyon wereldkampioen is geworden.

Veel voor het vrouwenteam gedaan

Ze hoeven volgens Pelosi niet allemaal tegelijk te komen, maar kunnen ook individueel een bezoek komen brengen. De Republikeinse president Trump had de voetbalsters al gefeliciteerd. Hij weet nog niet of ze voor een bezoek worden uitgenodigd.

De aanvoerster, Megan Rapinoe, wil absoluut niet naar ‘het klote Witte Huis’ van Trump. Trump beet van zich af door te zeggen dat Rapinoe het land, het Witte Huis en de vlag van de VS zou moeten respecteren, ook omdat er zo veel voor het vrouwenteam is gedaan.

Alleen als iedereen mee wil

De Californische voetbalster Alex Morgan heeft gezegd, dat de selectie alleen naar het Witte Huis gaat als iedereen mee wil, anders niet. Voetbalster Ali Krieger heeft gezegd dat ze een uitnodiging van Trump niet aanneemt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voetbalsters VS uitgenodigd voor Capitool
Sluiten