Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 23 jul 2019 / 19:59 uur

Veerkrachtig PSV zet eerste stap richting CL-voetbal

PSV heeft in de eerste wedstrijd van het seizoen op een knappe manier afgerekend met FC Basel. In de voorronde wedstrijd van de Champions League werd het 3-2 voor de Eindhovenaren.

Sterke start

PSV maakte bij vlagen een hele frisse indruk, met name dankzij de sterke en snelle voorhoedespelers, waarvan aanwinst Bruma de beste prestatie op de mat legde. De aanvaller maakte ook de enige PSV-treffer voor rust, al was dat niet een doelpunt waarvoor hij heel veel hoefde te doen.

Doelman Jonas Omlin redde maar half op een schot van Donyell Malen, waarna Bruma op de juiste plek stond om de rebound binnen te tikken. De Portugees liet verder een aantal knappe rushes zien, die steeds net niet tot groot gevaar leidden.

Koude douche

Op slag van rust scoorde Basel alsnog bij de eerste de beste kans van de avond voor de Zwitsers. Albian Ajeti werd gelanceerd nadat PSV heel veel ruimte liet liggen achterin. De spits rondde uitstekende af en zorgde voor de 1-1 ruststand.

Na de pauze was PSV snel dicht bij een nieuwe voorsprong. Eray Cömert leek de bal in eigen goal te glijden, maar raakte de lat. Naarmate de tweede helft vorderde leken de krachten wat weg te vloeien. Tien minuten voor tijd richtte Basel zich een keer op. Omar Alderete kopte uit een hoekschop de 1-2 binnen.

Heerlijke comeback

PSV leek op een nederlaag af te steven, maar wat Basel voor rust deed, deed PSV in de tweede helft. Scoren vlak voor het einde, maar dat dan keer twee. De net ingevallen Sam Lammers knikte uit een voorzet van Steven Bergwijn de 2-2 tegen de touwen. Diep in de blessuretijd was het Érick Gutiérrez die de bal er nog een keer in gooide. Malen gaf uiteindelijk het beslissende tikje achter zijn standbeen langs.

Volgende week is de return in Basel. Als PSV dat succesvol afrondt, wachten er nog twee kwalificatierondes op weg naar het hoofdtoernooi van de Champions League.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Veerkrachtig PSV zet eerste stap richting CL-voetbal
Sluiten