Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 14 jul 2019 / 13:29 uur

Van Vleuten pakt eindwinst Giro Rosa, ritzege Vos

Terwijl de mannen bezig zijn met de Tour de France, hebben ook de vrouwen hun grootste ronde van het jaar afgewerkt. Annemiek van Vleuten is glansrijk de winnares geworden, terwijl Marianne Vos de slotrit won.

Van Vleuten was zeer dominant in de race. Tijdens de vijfde rit greep ze de macht tijdens de klim naar Lago di Cancano. Op die klim verloren haar concurrenten een kleine drie minuten en dus kon ze het roze aantrekken. Een dag later verstevigde ze haar leiding nog eens door een superieure tijdrit neer te zetten.

Nederlandse dominantie

Sowieso was het voor Nederland een zeer geslaagde Giro Rosa. Van de tien etappes waren er dus twee voor Van Vleuten, maar Vos kon in totaal vier keer de champagne ontkurken. Ook Anna van der Breggen mocht een keer het podium op als ritwinnaar. Ze was bovendien tweede in het eindklassement.

Van Vleuten won de koers voor het tweede jaar op een rij. In de afgelopen negen jaar zijn zeven edities gewonnen door Nederlandse renners: twee keer Van Vleuten en Van der Breggen, drie keer Vos.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Van Vleuten pakt eindwinst Giro Rosa, ritzege Vos
Sluiten