Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 14 jul 2019 / 15:39 uur

Sterke Impey pakt indrukwekkende ritzege in de Tour

De negende etappe in de Tour de France is gewonnen door Daryl Impey na een sprint met twee. De renner van Mitchelton-Scott is pas de tweede Zuid-Afrikaan ooit die een rit wint in de Ronde van Frankrijk.

Op de Franse feestdag reed er een grote kopgroep weg van veertien met daarbij slechts twee Fransen. Marc Soler wist nadat de vlucht al weg was, in zijn eentje nog de oversteek te maken, waardoor het een groep van vijftien werd.

Lange finale

Al snel kreeg de groep de zege van het peloton en wisten ze zeker dat ze om de ritzege mochten gaan strijden. Dus besloten de koplopers om op zestig kilometer van de meet elkaar al aan te gaan vallen.

Na een tijdje was het Lukas Pöstlberger die solo weg wist te rijden. De Oostenrijker kreeg maximaal vijftig seconden, maar werd op de laatste beklimming voorbijgestreefd door de voorwacht van de groep. Nicolas Roche en Tiesj Benoot leken de sterksten, maar Daryl Impey maakte op het eind ook de sprong naar voren.

Op een knikje in de afdaling werd Roche over boord gegooi door de twee anderen, die het met elkaar mochten gaan uitmaken. Impey moest op kop beginnen, maar bleek veel sterker dan zijn mede-aanvaller.

Onbedreigd geel

In het peloton was er nog even een aanval van Romain Bardet, maar die werd snel teniet gedaan. Julian Alaphilippe houdt de leiding in het algemeen klassement.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sterke Impey pakt indrukwekkende ritzege in de Tour
Sluiten