Metro en ANP
Metro en ANP Sport 9 jul 2019 / 13:31 uur

‘Start Tour de France in 2025 in Amsterdam’

Als het aan de Amsterdamse afdeling van GroenLinks ligt, vindt de start van de Tour de France in 2025 plaats in de hoofdstad. Dat initiatiefvoorstel heeft de partij ingediend. De meerderheid van de gemeenteraad lijkt het te ondersteunen.

Perfect

Amsterdam viert dat jaar haar 750-jarige bestaan en wil dan gaststad zijn van een internationaal aansprekend topsportevenement. Het begin van de Tour past perfect in dit streven, zegt GroenLinks-raadslid Dorrit de Jong. Het zou niet de eerste keer zijn dat de Tour in Nederland zou starten. In 1973 vertrokken de wielrenners vanuit Scheveningen, in 2010 vanuit Rotterdam en in 2015 was Utrecht de plek waar vanuit gestart werd. In Amsterdam werd er ook al eens eerder gestart, namelijk in 1954.

In het voorstel wordt het stadsbestuur opgeroepen om onderzoek te doen naar de haalbaarheid van het organiseren van de stad. Volgens GroenLinks-raadslid De Jong staan in ieder geval coalitiepartijen D66 en PvdA achter het plan.

De Jong stelt ook voor te kijken naar samenwerking met Rotterdam en Utrecht, die eveneens azen op het binnenhalen van de start van het populaire evenement.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Start Tour de France in 2025 in Amsterdam’
Sluiten