Metro en ANP
Metro en ANP Sport 4 jul 2019 / 14:49 uur

Oranje krijgt rondvaart Amsterdam na winst WK

Als de Nederlandse voetbalsters zondag de Verenigde Staten verslaan in de WK-finale, dan krijgen ze dinsdag een huldiging in Amsterdam. Op het programma van de viering staan een rondvaart over de Amsterdamse grachten en een groots onthaal op het Museumplein.

Alleen bij de winst

De KNVB had de Amsterdamse driehoek gevraagd te kijken naar de mogelijkheden voor een eventuele huldiging in Amsterdam. Het Nederlandse elftal heeft zelf aangegeven dat het alleen een huldiging wil bij het winnen van de wereldtitel.

Twee jaar geleden, na winst van het EK in eigen land, werden de Nederlandse voetbalsters gehuldigd in Utrecht. Een rondvaart door de grachten stond destijds ook op het programma, waarna in Park Lepelenburg 12.000 mensen de voetbalsters toejuichten.

Organisatorische redenen

De WK-finale tegen de huidige wereldkampioen VS begint zondag om 17.00 uur. Om organisatorische redenen is het noodzaak voor de gemeente Amsterdam om nu al van start te gaan met de voorbereidingen.

De eventuele rondvaart begint dinsdag om 16.30 uur en rond 18.00 uur verschijnen de ‘Leeuwinnen’ dan op een podium op het Museumplein.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Oranje krijgt rondvaart Amsterdam na winst WK
Sluiten