Redactie Metro
Redactie Metro Sport 26 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Geen winnaar voor vroegtijdig beëindigde Touretappe

De vroegtijdig beëindigde touretappe levert geen winnaar op. In eerste instantie riep de jury dat Colombiaan Egan Bernal uit tot winnaar van de negentiende etappe, maar daar komt men nu op terug. Bernal is wel de nieuwe klassementsleider. Hij neemt de gele trui over van Julian Alaphilippe.

IJswater

De negentiende etappe werd vroegtijdig beëindigd door een zware hagelbui. De route naar beneden was daardoor niet meer begaanbaar. De etappe is 25 kilometer voor de finish stilgelegd. Een deel van het resterende parcours was spekglad na de hagelbui. IJswater stroomde over delen van de weg naar de finishplaats.

Toegesnelde sneeuwschuivers slaagden er niet in het parcours weer vrij te maken.

https://twitter.com/AEDaedroth/status/1154768003873026049

De jury besloot om de finish van de etappe naar voren te halen, naar de Col de I’Iseran. Dat was de voorlaatste berg van de rit. Bernal kwam daar als eerste boven, met vijf seconden voorsprong op Simon Yates en 41 seconden op Warren Barguil.

Steven Kruiswijk eindigde als vijfde op 50 seconden, net als Geraint Thomas. Alaphilippe kwam als veertiende boven, op 2.07. Steven Kruijswijk staat momenteel op een vierde plek in het klassement.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.