Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 23 jul 2019 / 15:44 uur

Ewan klopt wederom Groenewegen in korte sprint

Caleb Ewan heeft voor de tweede keer deze Tour de France een rit gewonnen. De Australiër was in de rit rondom Nimes nipt de snelste van het peloton.

Heel veel moeite kostte het de vluchters deze etappe niet om weg te rijden. Alexis Gougaerd, Lars Bak, Stephane Rossetto, Paul Ourselin en Lukasz Wisniowski waren de dappere die het probeerden. Veel ruimte kregen ze echter nooit.

Hoog tempo

Doordat de ploegen van Dylan Groenewegen, Caleb Ewan en Alexander Kristoff een massasprint wilden, gaven ze kopgroep nooit meer dan twee minuten. Bovendien zorgde de angst voor waaiers voor een hoog tempo in het peloton.

Waaiers kwamen er niet, maar er was wel een slachtoffer. Jakob Fuglsang viel op 25 kilometer van de meet en de nummer negen van het algemeen klassement moest noodgedwongen opgeven.

Sterke vluchters

De vijf koplopers hadden uitstekend ingedeeld en maakten het het peloton ontzettend lastig, maar op tweee kilometer van de meet was het gedaan. In een extreem korte sprint was het Caleb Ewan die Elia Viviani en Dylan Groenewegen erop legde.

In het algemeen klassement verandert er niets. Behalve dat Jakob Fuglsang dus er tussen uitvalt.

Reageer op artikel:
Ewan klopt wederom Groenewegen in korte sprint
Sluiten