Metro en ANP
Metro en ANP Sport 6 jun 2019 / 07:44 uur

Oranje tegen Engeland voor plaats in finale

Donderdagavond strijdt het Nederlands elftal met Engeland om een plaats in de finale van de Nations League. De winnaar van de halve eindstrijd in het uitverkochte Estádio D. Afonso Henriques van Guimarães stuit zondag op Portugal, dat woensdag in de slotfase afrekende met Zwitserland: 3-1.

Betere voorbereiding

Bondscoach Ronald Koeman en zijn internationals geloven in een goede afloop van het duel met Engeland, dat vorig jaar voor het eerst in 28 jaar weer eens de halve finale van een WK bereikte. Oranje beleefde een betere voorbereiding op de Nations League.

De Engelse bondscoach Gareth Southgate zag afgelopen zaterdag nog zeven internationals in de finale van de Champions League uitkomen. Hij kon pas dinsdag met ze trainen.

Nieuwe competitie

De Nations League is een nieuwe competitie van de UEFA, die de meeste oefenduels vervangt. De beste van 55 deelnemers verdient geen ticket voor een WK of EK, maar krijgt wel een zilveren trofee en een premie van 10,5 miljoen euro.

Het duel tussen Oranje en Engeland begint om 20.45 uur Nederlandse tijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oranje tegen Engeland voor plaats in finale
Sluiten