Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 22 jun 2019 / 13:04 uur

Nederland harkt eerste plakken European Games binnen

Op de European Games in Minsk zijn de eerste medailles voor Nederland binnen. Bij de wielerwedstrijd op de weg voor vrouwen was zaterdagmiddag er zelfs een een-tweetje voor de Oranje-equipe.

De hele Nederlandse ploeg reed een sterke koers, waarna Lorena Wiebes het kon afronden in de sprint. Bovendien was de snelste achter haar Marianne Vos die al ver voor de meet haar handen in de lucht stak, toen ze zag dat haar landgenote won.

Handboogschieten

Ook in het handboogschieten is Nederland al zeker van een medaille. De handboogschutters bereikten in de olympische discipline recurve de finale en zijn daarmee al zeker van zilver. Het trio Sjef van den Berg, Jan van Tongeren en Steve Wijler staat zaterdagmiddag in de finale tegenover Frankrijk.

Oranje, dat vorige week op de WK in eigen land vierde werd en een ticket voor de Olympisch Spelen in Tokio 2020 veiligstelde, opende de Europese Spelen met een overtuigende 6-0-zege op gastland Wit-Rusland. Daarna versloegen Van den Berg, Van Tongeren en Wijler Spanje met 5-1.

Update: finale

Uiteindelijk verloren de handboogschutters hun finale tegen Frankrijk. De ploeg was in de tie-break te sterk voor Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederland harkt eerste plakken European Games binnen
Sluiten