Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 7 jun 2019 / 13:49 uur

Nadal na drie sets tegen Federer naar de RG-finale

Rafael Nadal heeft zich ten koste van zijn rivaal Roger Federer geplaatst voor de eindstrijd van Roland Garros. De Spanjaard won de 39e ontmoeting tussen de twee tennislegendes, op een winderig centre court, met 6-3 6-4 6-2.

De negende game in de tweede set was cruciaal. Federer leek zijn service comfortabel te behouden toen hij 40-0 voor stond, maar uiteindelijk werd hij gebroken door Nadal. Dat was cruciaal voor het vervolg van de set en daarna bood hij in de derde weinig verweer.

Eerste sinds 2014

Voor Nadal is het zijn 24e zege op Federer, maar pas zijn eerste sinds begin 2014. Ruim vijf jaar geleden won Nadal op de Australian Open in drie sets. De vijf ontmoetingen daarna waren voor Federer.

Nadal en Federer troffen elkaar voor de zesde keer op Roland Garros en nog nooit stapte Federer als winnaar van de baan. Zondag neemt Nadal het in zijn twaalfde finale in Parijs op tegen de winnaar van het duel tussen Novak Djokovic en Dominic Thiem.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nadal na drie sets tegen Federer naar de RG-finale
Sluiten