Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 28 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Inzetbaarheid Martens grote vraag voor kwartfinale

Het wordt nog maar afwachten of de Oranje Leeuwinnen zaterdag in hun sterkste formatie aan de aftrap verschijnen. Een dag voor de wedstrijd tegen Italië in de kwartfinales van het WK heeft Lieke Martens de groepstraining van de Nederlandse voetbalsters overgeslagen.

Stade Christoph Laurent

De Limburgse bleef aanvankelijk langs de rand van het veld in Valenciennes zitten terwijl de overige 22 speelsters aan de warming-up begonnen. De oefensessie in het Stade Christoph Laurent was alleen het eerste kwartier open voor de pers, daarna wilde bondscoach Sarina Wiegman in beslotenheid verder trainen.

De KNVB liet weten dat Martens met een fysiotherapeute nog wel aan de slag zou gaan op het veld. Het blijft hoogst twijfelachtig of ze zaterdag kan spelen tegen Italië, al heeft de linksbuiten van FC Barcelona daar zelf goede hoop op.

Martens heeft al een tijdje last van een teen van haar linkervoet. Na het duel met Japan dinsdag in de achtste finales van het WK, waarin Martens met twee doelpunten de hoofdrol vertolkte, was de pijn heftiger dan normaal.

Italië

Nederland treft zaterdagavond Italië in de kwartfinale. In de achtste finale rekenden de Italiaanse vrouwen af met 2-0.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.