Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 7 jun 2019 / 18:14 uur

Fans boos om Djokovic-gunstige staking Roland Garros

Het duel tussen de Serviër Novak Djokovic en Dominic Thiem uit Oostenrijk in de halve finale van Roland Garros wordt zaterdag hervat. De wedstrijd werd vrijdagavond om iets na 18.00 uur gestaakt wegens noodweer in Parijs.

Veel fans zijn echter niet te spreken over de organisatie van Roland Garros, volgens hen had de wedstrijd gewoon door kunnen gaan na de regen. De zon scheen immers niet lang nadat de halve finale was stilgelegd.

Djokovic Open

Met het staken van de wedstrijd zou het Franse toernooi zijn oren laten hangen naar Novak Djokovic. De Serviër zat de hele wedstrijd minder in zijn vel, vooral de harde wind speelde op zijn zenuwen. Toen het ging regenen trok hij steeds zo snel mogelijk naar binnen. Op social media wordt het toernooi al gekscherend de Djokovic Open genoemd.

Thiem, vorig jaar finalist in Parijs, leidt met 6-2 3-6 3-1. In de tweede set werd de partij al kort onderbroken wegens de regen. Vrijdag stond er veel wind in Parijs en dat leverde merkwaardige slagenwisselingen op. De eerste halve finale tussen Rafael Nadal en Roger Federer werd wel uitgespeeld, maar na afloop klaagden beide over de zware omstandigheden. Nadal won het duel in drie sets.

Lastig toernooi

Voor Djokovic – de huidige nummer 1 van de wereld – is Roland Garros doorgaans hét moeilijkste Grand Slam-toernooi. Hij won de French Open slechts eenmaal, terwijl de andere drie al minimaal drie keer op zijn erelijst staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fans boos om Djokovic-gunstige staking Roland Garros
Sluiten