Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 26 jun 2019 / 16:14 uur

City-ster verdient 11 miljoen, weigert betalen oppas

Bij Manchester City verdien je niet slecht. Wat heet, Riyad Mahrez zou naar verluidt zo’n 11,4 miljoen euro op jaarbasis ontvangen. Toch weigert de stervoetballer om zijn kinderoppas al haar salaris te betalen.

Transfer

De 52-jarige Catalina Mariflores nam afgelopen november ontslag, omdat ze haar geld niet kreeg. Het normale salaris ontving ze aanvankelijk (toen Mahrez nog ietsje minder verdiende en voor Leicester City speelde) wel goed. „In het begin was er geen enkel probleem”, zo stelt ze tegenover The Sun. „Toen betaalden ze alles. Ook de overuren.”

Toen Mahrez, zijn vrouw en hun dochters in de zomer naar Manchester verhuisden, begon ze meer overuren te draaien. Haar normale salaris kreeg ze weliswaar nog steeds, maar de overuren of bijvoorbeeld het voorschieten van een taxirit betaalde de Algerijn niet.

Dat bedrag liep op tot boven de vierduizend euro. De rechter heeft inmiddels bepaald dat Mahrez dit bedrag moet overmaken, maar van harte gaat het niet. Zijn vrouw Rita Mahrez zou „gechoqueerd zijn door hebzucht en manipulatie".

Gierigaard

Mariflores is woest. „Hij is een gierigaard. Ik werkte heel hard. Ik wil niemands reputatie schaden, maar ik wil wel gewoon het geld waar ik recht op heb. Ze wilden me niet correct betalen. Ik was 24 uur per dag beschikbaar voor hen. Ik sliep in dezelfde kamer als hun kinderen, dus als ze wakker werden moest ik ze opvangen. Ik kon niet naar huis, ik zat in Manchester, uren te kloppen. Op mijn werk was niks aan te merken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
City-ster verdient 11 miljoen, weigert betalen oppas
Sluiten