Redactie Metro Sport 7 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Stunt! Liverpool wacht, als Ajax het redt

Liverpool heeft zich dinsdagavond voor het tweede jaar op rij geplaatst voor de finale van de Champions League en daarmee voor een superstunt gezorgd. Als Ajax woensdag in de return tegen Tottenham Hotspur de finale in Madrid haalt, dan wacht niet het verwachte Barcelona van Messi.

De ploeg van Jürgen Klopp zorgde voor een ongekende comeback door de return tegen FC Barcelona in de halve finales met 4-0 te winnen. Mede dankzij twee doelpunten van invaller Georginio Wijnaldum wist Liverpool de forse nederlaag van vorige week in Camp Nou (3-0) volledig weg te werken.

Unicum

Georginio Wijnaldum heeft slechts 10 minuten nodig gehad om als invaller voor een unicum te zorgen in de Champions League. De international van Oranje werd de eerste speler die in de halve finales als invaller in één wedstrijd twee doelpunten maakte, zo zocht databureau Gracenote uit.

De tweede goal van Wijnaldum. Koppend, niemand in de buurt.

Slimme hoekschop

Divock Origi opende al in de zevende minuut de score op Anfield. Wijnaldum, direct na rust in het veld gekomen, tilde de score naar 3-0 met doelpunten in de 54e en 56e minuut. Origi maakte de stunt compleet door in de 79e minuut, uit een slim genomen hoekschop van Trent Alexander-Arnold, de 4-0 binnen te schieten.

FC Barcelona vloog vorig jaar op vergelijkbare wijze uit de Champions League, in de kwartfinales tegen AS Roma. Na de 4-1 voor eigen publiek ging Barça in Rome met 3-0 onderuit.

Geloof

Vrijwel niemand gaf nog iets voor de kansen van Liverpool om de finale van de Champions League te halen, maar de Engelse club maakte in de return tegen FC Barcelona het onmogelijk geachte waar. ,,We geloofden vanaf het begin erin dat we deze wedstrijd met 4-0 konden winnen”, zei de zichtbaar geëmotioneerde Georginio Wijnaldum. ,,Mensen van buitenaf geloofden niet dat het mogelijk was, maar wij wel.”