Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 11 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Roglic deelt direct dreun uit aan Dumoulin en co

Tom Dumoulin is er niet in geslaagd om net zoals vorig jaar de openingstijdrit van de Giro d’Italia te winnen. De Nederlander moest zijn meerdere erkennen in zijn grootste uitdager voor het algemeen klassement Primoz Roglic, die de rest van de kaart veegde.

28 tellen

28 seconden is na acht kilometer al het verschil tussen de twee. Dat verschil maakte de Sloveen van Jumbo-Visma vooral op de steile slotklim van twee kilometer, waarop hij een stuk sneller was dan al zijn concurrenten.

Ook de rest kwam niet in de buurt van Roglic, al waren Simon Yates, Miguel Ángel López en Vincenzo Nibali wel een ietsje sneller dan Dumoulin. Enkele andere kanshebbers zoals Mikel Landa verloren direct veel meer tijd, maar Dumoulin zal ongetwijfeld op een andere uitslag hebben gehoopt.

Bauke Mollema reed voor zijn doen een hele goede tijdrit en werd negende. Hij verloor slechts 39 tellen, terwijl het rijden van een tijdrit normaal niet zijn beste onderdeel in het wielrennen is.

Wachten, wachten, wachten

Dat Roglic won had overigens wel een groot nadeel. Doordat hij zo vroeg startte, moest hij lang bij de finish blijven wachten op de huldiging totdat iedereen binnen was. Dat duurde alles bij elkaar een kleine drie uur. Dit terwijl Dumoulin en de rest in een keer doorkonden naar het hotel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.