Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 15 mei 2019 / 19:24 uur

Overtuigend Ajax viert landstitel nummer 34

Het 34e landskampioenschap van Ajax is een feit. De Amsterdammers konden de titel eigenlijk al niet meer mislopen en kenden een niet al te lastige avond. Het werd 1-4 op bezoek bij De Graafschap. Nummer 2 PSV won met 3-1 van Heracles Almelo, maar dat maakte voor de eindstand in de Eredivisie niet uit.

24 seconden

Mocht iemand de titelstrijd toch nog heel spannend hebben gevonden, dan kon die zijn gevoelens al binnen een halve minuut opbergen. Bij De Graafschap – Ajax was er nog niet eens afgetrapt, toen al het bericht doorkwam dat PSV na 24 seconden een treffer tegenkreeg van Joey Konings. Het was daarmee direct de snelste goal van het hele Eredivisie-seizoen. Na een halfuur trokken de Eindhovenaren de stad wel weer gelijk, al gebeurde dat via een eigen goal van Wout Droste.

In Doetinchem werd het doel in de beginfase niet zo makkelijk gevonden. Ajax speelde duidelijk niet op zijn best, al kreeg het nog wel de nodige kansen. Scherpte ontbrak er echter aan in de afronding bij bijvoorbeeld Donny van de Beek die over de bal heen maaide.

Schöne-special

Uiteindelijk viel de 0-1 een kleine tien minuten voor rust. Lasse Schöne – die ook al met een vrije trap scoorde in de vorige kampioenswedstrijd van Ajax in 2014 – schoot op schitterende wijze de bal over de muur en in de bovenhoek. Luttele minuten later tekende Youssef El Jebli met een schuiver voor de gelijkmaker.

Op slag van rust versnelde Ajax voor het eerst echt. Hakim Ziyech liep dwars door de achterhoede heen, waarna zijn breedtepass werd binnengetikt door Nicólas Tagliafico.

Na rust viel ook weer de snelle goal in Eindhoven. Nick Viergiever zette de nummer twee van Nederland op voorsprong tegen Heracles. Het mocht echter niet baten, want Ajax liep verder uit na 1-3 door een rake strafschop van Dusan Tadic. De Serviër schoot ook nog de 1-4 binnen, waardoor hij op gelijke hoogte kwam met Luuk de Jong. Bij PSV werd het nog 3-1 door een goal van Donyell Malen.

De dubbel

Daarmee pakt Ajax dus de dubbel. Het is de eerste ploeg die dat weet te bewerkstelligen sinds het PSV van Guus Hiddink in het seizoen 2004/05. Ook dat elftal strandde in de Champions League in de halve finale.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Overtuigend Ajax viert landstitel nummer 34
Sluiten