Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 24 mei 2019 / 15:24 uur

Mollema gokt en wint tijd in heerlijke Giro-etappe

In de Giro heeft Bauke Mollema met een lange aanval geprobeerd het klassement op zijn kop te zetten. De renner van Trek-Segafredo reed de hele dag vooruit, maar het resultaat was op de streep minimaal.

Vroege aanval

Mollema ging mee in de vroege vlucht, maar zat daar niet alleen. Hij had drie ploeggenoten bij zich in een omvangrijk groep die veel werk voor hem opknapte. Zodoende kon hij zonder heel veel meer inspanningen te leveren dan zijn concurrenten in het peloton voorsprong pakken. Al werd dat nooit meer dan drie minuten.

Uiteindelijk had hij aan de voet van de slotklim een ruime minuut voorsprong op de andere klassementsrenners. Met Ilnur Zakarin had hij bovendien een goede bondgenoot, waardoor ze snel tijd pakten op de rest. De Rus bleek uiteindelijk sterk dan de Nederlander en ging op vijf kilometer van de finish weg.

Achter hem gebeurde van alles, vooral doordat Vincenzo Nibali en Roglic weigerden samen te werken en elkaar het licht in de ogen niet gunden. Veel andere concurrenten konden daardoor veel tijd winnen op de twee.

Zakarin

Zakarin ging uiteindelijk met de ritzege aan de haal en deed ook een enorme zaak voor het klassement. Mollema werd uiteindelijk vijfde in de etappe en kwam een stuk dichter bij Roglic, die nog altijd de beste klassementsman in de koers is. Mollema staat nu vierde. Het roze blijft om de schouders van Jan Polanc zitten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mollema gokt en wint tijd in heerlijke Giro-etappe
Sluiten