Metro en ANP
Metro en ANP Sport 18 mei 2019 / 13:42 uur

Kiki Bertens verliest halve finale WTA-toernooi Rome

De Nederlandse tennisster Kiki Bertens heeft zaterdag de halve finale van het WTA-toernooi in Rome verloren van de Britse Johanna Konta. De nummer vier van de wereld ging ten onder in drie sets: 7-5, 5-7, 2-6.

Drie sets

Konta, afgezakt naar de 42e plaats van de wereldranglijst, toonde zich vanaf de eerste game een taaie tegenstander. Ze verraste Bertens vaak met een dropshot op de lastige baan, die tot ongenoegen van de Nederlandse erg glad was. In de eerste set kwam Bertens 5-4 achter en had Konta de overhand, maar in een oogwenk nam de Nederlandse het initiatief over, won drie games op rij en had de set binnen (7-5).

In de tweede set kwam de Nederlandse 5-4 voor en leek ze de partij uit te spelen, maar ze liet Konta terugkomen. De Britse sloeg praktisch alle ballen raak en trok op haar beurt de set naar zich toe door drie games op rij te winnen.

In de derde set trok Konta door en nam frustratie bezit van Bertens. Ze slingerde na een gemiste bal haar racket weg en raakte een lijnrechter. De umpire zag er geen opzet in. Het voorval bracht Konta niet van de wijs, ze brak Bertens nogmaals en serveerde bij 5-2 voor de wedstrijd. Bertens werkte nog wel drie matchpoints weg, maar boog uiteindelijk na een partij die bijna drie uur duurde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kiki Bertens verliest halve finale WTA-toernooi Rome
Sluiten