Redactie Metro
Redactie Metro Sport 29 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Kiki Bertens geeft op in tweede ronde Roland Garros

In de tweede ronde van Roland Garros heeft Kiki Bertens zich door ziekte gewonnen geven. De Nederlandse toptennisster keek tegen de Slowaakse Viktoria Kuzmova tegen een achterstand van 3-1 aan in de eerste set.

Bij de stand van 40-15 in het voordeel van Kuzmova liep Bertens plots naar haar bankje om behandeld te worden door de dokter. Enkele minuten later liep ze naar de nummer 46 van de wereld om haar te feliciteren.

Geen kracht

Bertens zei dat ze aan het trillen was en geen kracht had. Ze begon niet goed aan de wedstrijd en had bij 2-1 op love, oftewel zonder zelf een punt te maken, haar servicegame ingeleverd.

Van Bertens is alom bekend dat zij in de grote stadions nog weleens wil verkrampen. Ze prefereert het spelen op de achterafbanen. Op het moment van de opgave was het stadion slechts voor een kwart gevuld.

Favoriet

In de eerste ronde had de Wateringse, die vorig jaar de derde ronde haalde, met 6-3 6-4 gewonnen van Pauline Parmentier uit Frankrijk. Bertens gold als een van de favorietes voor de titel in Parijs.

De laatste keer dat zij opgaf in een partij was in januari van vorig jaar. Ze staakte toen de strijd in Sint-Petersburg, wegens griep.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.