Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 11 mei 2019 / 18:44 uur

Bertens wint WTA Madrid zonder setverlies

Kiki Bertens heeft op imponerende wijze het graveltoernooi van Madrid op haar naam geschreven. De 27-jarige Wateringse versloeg in de finale de als derde geplaatste Simona Halep in twee sets: 6-4 6-4. Bertens stijgt door haar toernooizege naar de vierde plaats op de wereldranglijst, de hoogste ranking ooit van een Nederlandse tennisster.

Grootste toernooiwinst

Voor Bertens betekende het haar negende toernooizege en tevens de grootste zege uit haar loopbaan. In Cincinnati vorig jaar versloeg ze in de finale eveneens Halep, toen de nummer 1 van de wereld. De Roemeense had in Madrid bij een zege op Bertens de eerste plaats weer kunnen overnemen van de Japanse Naomi Osaka. Dat verhinderde Bertens, die als eerste speelster ooit het graveltoernooi won zonder een set te verliezen.

Bertens bereikte de finale in Madrid voor het tweede jaar op rij. Ze verloor daarin vorig jaar van Petra Kvitova. Donderdag nam ze in de kwartfinales revanche voor die nederlaag, door in twee sets overtuigend af te rekenen met de Tsjechische.

Bertens zag Halep vroeg in de eerste set een break voorsprong nemen. Beide speelsters wonnen vervolgens twee keer elkaars opslagbeurt. Na een achterstand van 4-2 pakte Bertens echter zes games op rij. Ze won de eerste set en nam een break voorsprong in de tweede.

Halep was nu degene die zich terugknokte naar 2-2. Bertens sloeg echter meteen weer toe en hield die break vervolgens vast. Met twee aces sloeg ze zichzelf naar 5-3. Een game later, op 5-4, verzekerde Bertens zich op haar derde matchpoint van de grootste titel uit haar loopbaan.

Betty Stöve

Met haar unieke zege lost ze Betty Stöve af als hoogst gerankte Nederlandse tennisster ooit. Stöve bereikte in juli 1977 na haar verloren finale van Wimbledon de vijfde positie. Bertens is maandag de nummer vier van de wereld. Ze gaat eind deze maand als een van de favorieten naar Parijs voor Roland Garros.

Zonder geluk vaart niemand wel

Overigens had ze wel een klein beetje geluk. Zo blijkt wel uit de manier waarop ze dit punt in de tweede set naar zich toetrok.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bertens wint WTA Madrid zonder setverlies
Sluiten