Metro en ANP
Metro en ANP Sport 27 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Bertens doorbreekt vloek en gaat naar ronde twee RG

Kiki Bertens heeft zich verzekerd van een plek in de tweede ronde van Roland Garros. De nummer 4 van de plaatsingslijst sloeg zich op het Court Suzanne Lenglen in twee sets langs de Française Pauline Parmentier. Het werd 6-3 6-4. De partij duurde anderhalf uur.

Drie eerdere wedstrijden die ze tegen Parmentier speelde, verloor ze. Het lijkt erop dat ze de vloek van het verlies inmiddels heeft doorbroken.

Lastig in tweede set

Bertens had het vooral in de tweede set lastig met de 33-jarige Parmentier, die Bertens met zware topspinballen bestookte. Ondanks dat Bertens niet geweldig serveerde – ze noteerde zes dubbele fouten en slechts één ace – stond ze geen een opslaggame af. Bij 5-4 in de tweede set maakte Bertens het af met een lovegame. De vreugdekreet na het laatste punt, een winner met de backhand, was veelzeggend voor de opluchting.

Na elf minuten leidde Bertens al comfortabel met 3-0. Gesteund door het Franse publiek knokte Parmentier zich echter in de wedstrijd en de twijfel leek in de beginfase van de tweede set toe te slaan bij Bertens. Ze herpakte zich echter knap en had aan een break op 3-3 voldoende voor de zege.

Woensdag weer in actie

Parmentier haalde vorig jaar voor eigen publiek nog de derde ronde. Dat was in 2018 ook het resultaat voor Bertens, die vorig jaar haar meerdere moest erkennen in Angelique Kerber.

In de tweede ronde treft de 27-jarige Bertens Viktoria Kuzmova, die Alizé Cornet klopte. Bertens komt woensdag weer in actie. Ze trof Kuzmova dit jaar twee keer eerder. In Dubai won de Slowaakse in drie sets, in Miami ging de driesetter naar Bertens.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bertens doorbreekt vloek en gaat naar ronde twee RG
Sluiten