Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 2 mei 2019

Arsenal wint eerste halve finale Europa League

De strijd om de finaleplekken in de Europa League is nog altijd helemaal open. Arsenal verdedigt volgende week op bezoek bij Valencia een 3-1 voorsprong, terwijl het duel in Duitsland tussen Eintracht Frankfurt en Chelsea in 1-1 eindigde.

Broodnodige zege

Arsenal kon de verdiende zege goed gebruiken. De voorgaande drie competitieduels gingen verloren, waardoor plaatsing voor de Champions League nog lang niet zeker is. Met de titel in de Europa League kan echter ook nog een ticket voor het kampioenenbal worden verdiend.

Mouctar Diakhaby zorgde in de beginfase voor de kostbare uittreffer van Valencia. Dankzij twee goals van Alexandre Lacazette leidde Arsenal bij de rust met 2-1. De Franse spits miste na de rust een dubbele kans op 3-1. Dankzij Pierre-Emerick Aubameyang viel in de laatste minuut de derde treffer van de thuisclub alsnog.

Beter Chelsea

Met de nodige moeite bleef Eintracht Frankfurt voor eigen publiek overeind gebleven tegen Chelsea. In Duitsland werd het 1-1, vooral omdat de Engelsen hun overwicht in de tweede helft niet in doelpunten wisten uit te drukken.

Frankfurt, dat wel aardig begon aan het duel, kwam op voorsprong door Luka Jovic. De gelijkmaker kwam vlak voor rust op naam van Pedro. Jetro Willems viel in blessuretijd in bij de Duitse formatie. Jonathan de Guzman bleef op de bank bij Frankfurt.