Metro en ANP
Metro en ANP Sport 28 apr 2019 / 14:25 uur

Weer vierde plek voor Max Verstappen

Max Verstappen kwam in de buurt van het podium in de Grote Prijs van Azerbeidzjan, maar de Nederlandse Formule 1-held moest toch genoegen nemen met de vierde plaats. Het was wel zijn beste klassering ooit op het stratencircuit van Bakoe.

De zege op het bochtige traject was voor Valtteri Bottas. De Fin stuurde zijn Mercedes voor de tweede keer dit seizoen als eerste langs de finishvlag. Zijn teamgenoot, regerend wereldkampioen Lewis Hamilton, reed naar de tweede plaats. Sebastian Vettel werd derde in zijn Ferrari.

Het was de vierde keer dit jaar dat de coureurs van Mercedes de eerste twee posities veroverden. Bottas nam door zijn overwinning de leiding in het kampioenschap weer over van Hamilton. Het verschil tussen de teamgenoten is een punt.

Patent

Verstappen heeft dit seizoen patent op de vierde plek, want ook in Bahrein en China behaalde hij die klassering. Het was ook de positie waarop hij de race in Bakoe van start ging. De eerste ronde in de race viel hem nog niet mee, want hij zag Sergio Pérez in de roze Racing Point voorbijkomen. Het duurde tot de zesde ronde voordat de Limburger de Mexicaan weer inhaalde.

Maar de vierde plek was in de beginfase van de race niet veilig, Charles Leclerc had de gang er goed in. De Monegask was in zijn Ferrari vanaf de achtste startplek opgerukt en passeerde Verstappen. De jongeling kwam zelfs aan de leiding toen ook Bottas, Hamilton en Vettel hun pitstop maakten. De onstuimige Leclerc bleef echter iets te lang doorrijden op zijn eerste set banden en verloor uiteindelijk zo veel terrein, dat hij na zijn pitstop weer achter Verstappen belandde.

Snelste ronde

Op medium banden had Verstappen veel snelheid en tot drie keer toe zette hij de snelste ronde neer. Hij liep in op Vettel, maar kwam niet dicht genoeg achter de Duitser om een inhaalpoging te wagen. De vierde plaats was toch zijn beste ooit in Bakoe. Vorig jaar crashte hij er met zijn toenmalige teamgenoot Daniel Ricciardo, het jaar daarvoor viel de motor van zijn auto uit en in 2016 werd hij achtste.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Weer vierde plek voor Max Verstappen
Sluiten