Metro en ANP
Metro en ANP Sport 19 apr 2019 / 17:30 uur

Voorlaatste speelronde definitief verschoven

Het is definitief. De voorlaatste speelronde van de eredivisie wordt verplaatst van zondag 28 april naar woensdag 15 mei. Alle thuisspelende clubs hebben toestemming gekregen van de lokale autoriteiten. De KNVB bereikte donderdag al overeenstemming met de clubs over het initiatief.

Halve finale

De bond besloot tot de ingreep nadat Ajax zich had geplaatst voor de halve finale van de Champions League. Het schema voorzag hier niet in. Ajax zou daardoor op 28 april tegen De Graafschap spelen en 30 april tegen Tottenham Hotspur. Een club heeft recht op tenminste twee volledige rustdagen tussen de wedstrijden.

Door de ingreep wordt speelronde 33 nu de laatste speelronde van dit seizoen. Alle duels beginnen die woensdag om 19.30 uur. „Wachten tot het weekeinde was geen optie, omdat dan de play-offs in het geding zouden komen", zegt de KNVB. Ronde 34 is op zondag 12 mei.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voorlaatste speelronde definitief verschoven
Sluiten