Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 30 apr 2019 / 06:54 uur

Twee arrestaties na verspreiden foto dode Sala

De politie van Wiltshire in het zuidwesten van Engeland heeft twee mensen aangehouden voor het verspreiden van een foto van het lichaam van de dodelijk verongelukte voetballer Emiliano Sala. Het gaat om een 48-jarige vrouw en een 62-jarige man, meldde de politie.

De foto toont de in januari door een vliegtuigongeluk om het leven gekomen 28-jarige speler van Cardiff City na de autopsie. De foto zou onrechtmatig in het mortuarium zijn gemaakt. Het dook in februari op Twitter op en was daarna op verschillende socialmediasites te zien. De opname werd door Twitter snel verwijderd.

Geen inbraak

De politie vond na onderzoek geen aanwijzingen van een inbraak in het mortuarium. Ook wees niets erop dat het personeel zich had misdragen. Hoe de politie de twee verdachten op het spoor kwam, is niet meegedeeld.

Het vliegtuigje waarin Sala op 21 januari van Frankrijk naar Wales vloog, stortte neer in slecht weer boven het Kanaal. De voormalige voetballer van FC Nantes was na een miljoenentransfer op weg naar zijn nieuwe club Cardiff City. Na bijna twee weken zoeken, werd het vliegtuig op de zeebodem ontdekt. De Argentijn was toe aan zijn eerste avontuur buiten Frankrijk sinds de start van zijn professionele loopbaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twee arrestaties na verspreiden foto dode Sala
Sluiten