Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 18 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

KNVB verzet laatste speeldag Eredivisie naar 15 mei

De 33e speelronde van de competitie vindt geen doorgang op de geplande datum van 28 april. In plaats daarvan worden de wedstrijden van die dag verzet naar 15 mei. Hierdoor wordt het ineens de laatste speelronde op de agenda.

Geen rekening

De late wijzigingen in het speelschema hebben alles te maken met de goede prestaties van Ajax in de Champions League. De KNVB had er met het maken van de competitieplanning geen rekening meegehouden dat Ajax (danwel PSV) zover zou komen in het grootste Europese bekertoernooi.

Doordat Ajax de eerste halve finale op dinsdag 30 speelt op bezoek bij Tottenham Hotspur, is het houden van de een na laatste speelronde op 28 april een wel heel zware belasting voor het elftal van Erik ten Hag. Doordat de KNVB-reglementen voorschrijven dat tijdens de laatste twee speelrondes alle negen Eredivisie-duels tegelijkertijd beginnen, was uitstel noodzakelijk.

Overigens is dit besluit – dat de KNVB nam in overleg met alle achttien Eredivisie-clubs nog niet honderd procent zeker, zo licht KNVB-directeur Eric Gudde toe. „Met alle clubs is nu dit besluit besproken, maar zij moeten dit uiteraard nog overleggen met de gemeentes en politie. We hebben vooraf alle belangen meegewogen dus denken dat het zo haalbaar is."

Weer 15 mei of 2015?

Dit betekent dat de competitie dus waarschijnlijk beslist wordt op 15 mei. Een dag die voor Ajax ongetwijfeld prima klinkt, aangezien zij in 2011 op die dag een langverwachte titel binnenhaalde. Tegelijkertijd moeten ze die dag wel naar De Graafschap, dat hen in 2015 op de slotdag de weg versperde. De andere titelkandidaat PSV eindigt als deze wijzigingen officieel worden met een thuisduel tegen Heracles Almelo.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.