Metro en ANP
Metro en ANP Sport 5 apr 2019 / 06:06 uur

KNVB start met vrouwenteam Jong Oranje

De KNVB begint komende maand met een vrouwenteam voor speelsters onder 23 jaar. Volgens de voetbalbond is de invoering van deze nieuwe selectie nodig om de doorstroming vanuit de jeugdteams richting het A-team te bevorderen. „Er zijn veel talentvolle speelsters die op dit moment de stap naar het A-elftal niet kunnen maken, maar op termijn mogelijk wel", liet de KNVB weten.

De stap naar het A-elftal

„Door speelsters meer internationale ervaring op te laten doen en ze te laten trainen met de beste speelsters in hun leeftijdscategorie, moet het gat naar Oranje verkleind worden", vervolgt de voetbalbond.

De KNVB is nog op zoek naar een coach voor de voetbalsters onder 23 jaar. De Nederlandse selectie zal debuteren bij een toernooi in mei in Zweden. Daar doen ook China, Noorwegen, Engeland en het gastland aan mee.

Toekomst vrouwenvoetbal

Kirsten van de Ven, KNVB-manager vrouwenvoetbal, reageert opgetogen op het nieuwe project. „Hiermee investeert de KNVB opnieuw in de toekomst van het vrouwenvoetbal. Er gaat nu zoveel potentie verloren: spelers voor wie we na onder 19 geen plek meer hebben om op het hoogste niveau te voetballen. De landen waar vrouwenvoetbal groot is, Duitsland, Frankrijk, Engeland, de Verenigde Staten, Zweden en Noorwegen, hebben al een team tussen onder 19 en het A-elftal. Het is goed dat wij hierin volgen. Het is cruciaal om de speelsters tussen onder 19 en Oranje te helpen om de laatste stap richting de top te maken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
KNVB start met vrouwenteam Jong Oranje
Sluiten