Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 29 apr 2019 / 05:39 uur

Gelauwerde Van Dijk en Miedema zorgen voor unicum

In het Engelse voetbal zijn de Nederlanders gevierde spelers, dat bleek zondagavond nog maar eens. Virgil van Dijk en Vivianne Miedema werden op het grote PFA Awards-gala uitgeroepen tot de spelers van de Premier League.

Dat Van Dijk bij de mannen die prijs in de wacht zou slepen, was eerder deze week al gelekt. Bekend was toen al dat de verdediger van Liverpool ook in het PFA Team of the Year stond. Na Dennis Bergkamp, Ruud van Nistelrooy en Robin van Persie is hij de vierde Nederlander die hem wint en de eerste verdediger in veertien jaar tijd.

Geniet ervan

„Ik zie deze prijs als de hoogste eer die er is, want ik ben verkozen door mijn collega’s uit de beste competitie ter wereld. Dat betekent voor mij enorm veel, net als spelen voor Liverpool. Ik geniet ervan om voor deze club te spelen”, zo luidde zijn reactie.

Van Dijk hoopt in de komende weken nog kampioen te worden. Iets wat Miedema al bereikte met Arsenal. Mede door haar 22 goals en elf assists in negentien wedstrijden kon het kampioenschap zondag gevierd worden. „Ik voel me top dit seizoen en dat laten de cijfers natuurlijk ook zien. Vorig seizoen had ik het moeilijk, maar dit seizoen heb ik me kunnen revancheren. Het was een lang en zwaar seizoen en we hadden de nodige tegenslagen, maar de titel van vandaag komt ons enorm toe. Ik heb het feest in de bus van Brighton naar Londen helaas gemist, omdat ik hier naartoe moest.”

Duowinst

De winst van Van Dijk en Miedema betekent een primeur voor Nederland. Het is voor het eerst sinds de prijs bij de vrouwen wordt uitgereikt (2013) dat de winnaars bij de mannen en vrouwen uit hetzelfde land komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gelauwerde Van Dijk en Miedema zorgen voor unicum
Sluiten