Redactie Metro
Redactie Metro Sport 17 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Geen joelende fans bij aankomst Ajax in NL

Geen joelende fans en hard gegil op Schiphol, waar woensdagmiddag de spelers van Ajax aan moeten komen. De club heeft laten weten dat de spelersbus de voetballers direct uit het vliegtuig op zal pikken, naast het toestel op de landingsbaan. Geen uitgelaten aankomst dus.

Onthaal

Volgens de club gebeurt dat op verzoek van de marechaussee en heeft het te maken met de orde en veiligheid op de luchthaven. ‘Normaal’ gesproken worden sporters onthaald op de luchthaven, wanneer ze bijzondere sportprestaties geleverd hebben. De marechaussee zegt de teleurstelling van de fans te begrijpen, maar wijst op de openbare orde.

De spelers van Ajax zitten inmiddels al in het vliegtuig en zijn onderweg terug naar Nederland. Vanaf Schiphol worden de mannen direct naar de Johan Cruijff ArenA gebracht.

Ajax zorgde er dinsdagavond voor dat ze voor het eerst in 22 jaar in de halve finales van de Champions League stonden. Het elftal schakelde Juventus uit met 2-1, met dank aan een krachtig optreden na de rust. Na het gelijkspel van vorige week in de Johan Cruijff Arena (1-1), was de 2-1 genoeg om Ajax naar de halve finale te helpen.

Krantenkoppen, social media; alles ging over de winst van de Amsterdammers. En de piloten kunnen dan natuurlijk ook niet achterblijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.