Metro en ANP
Metro en ANP Sport 14 apr 2019 / 15:00 uur

Derde EK-titel rekstok Epke Zonderland

Turner Epke Zonderland heeft voor de derde keer de Europese titel gepakt aan de rekstok. Twee dagen voor zijn 33e verjaardag, kwam de Fries in de finale in de Poolse stad Szczecin tot een zeldzaam hoge score van 15,266.

Zonderland was in 2011 (Berlijn) en 2014 (Sofia) ook de beste van Europa aan de rekstok. Bij het EK van 2018 in Glasgow moest de turner genoegen nemen met zilver.

Derde EK-titel rekstok Epke Zonderland.
Derde EK-titel rekstok Epke Zonderland. Foto: ANP.

Zonderland had zich als tweede geplaatst voor de finale. In de kwalificatie zette hij een score van 14,533 neer. Alleen de Rus Artur Dalalojan scoorde hoger (14,666). Dalalojan deed het in de finale met 14,800 nog iets beter, maar hij werd daarna overtroffen door Zonderland die een fabelachtige oefening liet zien.

De ‘Flying Dutchman’ uit Lemmer sloot zijn oefening af met een perfecte landing. Met een brede glimlach op zijn gezicht stapte Zonderland de vloer af, waarna hij direct werd geknuffeld door Eythora Thorsdottir, die even daarvoor zilver had gepakt op vloer.

Hoewel na hem nog drie turners in actie moesten komen, wist Zonderland al dat niemand zijn topscore meer zou gaan overtreffen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Derde EK-titel rekstok Epke Zonderland
Sluiten