Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 26 apr 2019 / 18:19 uur

Bertens imponeert met makkelijke zege op Kerber

Kiki Bertens heeft een fraaie zege geboekt in de kwartfinale van het tennistoernooi van Stuttgart. Op het Duitse gravel versloeg ze de thuisfavoriete en nummer vijf van de wereld Angelique Kerber. Na 1 uur en 17 minuten spelen stond er 6-3 6-4 op het scorebord.

Twee eerdere ontmoetingen

Bertens en Kerber stonden twee keer eerder tegenover elkaar en wonnen beiden eenmaal. Deze keer was Bertens duidelijk de betere. Ze speelde agressief, met zelfvertrouwen en haar service was weer een wapen.

In de eerste set had de 27-jarige Wateringse aan één breakpoint en één setpoint voldoende voor setwinst. Ook daarna bleef Bertens sterk spelen, ze brak de vijfde game en gaf bijna niets weg op eigen service. In totaal moest ze slechts 14 punten toestaan tegenover de 41 die ze zelf maakten. Met een ace maakte ze het af.

Bertens, zelf zevende op de wereldranglijst, verloor vorig jaar in Stuttgart in de eerste ronde en heeft met haar plek in de halve finales goede zaken gedaan voor haar mondiale ranking. In de halve eindstrijd treft ze de Tsjechische nummer drie van de wereld Petra Kvitova.

Roland Garros

Zodoende lijkt Bertens op tijd in vorm te komen voor Roland Garros dat precies over een maand begint. Het is van de vier Grand Slam het toernooi dat haar het beste moet liggen vanwege het gravel. Het toernooi van Stuttgart is pas haar tweede graveltoernooi van het seizoen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bertens imponeert met makkelijke zege op Kerber
Sluiten