Julia Onclin
Julia Onclin | LinkedIn Sport 16 mrt 2019 / 07:35 uur

Verstappen op P4 in kwalificatie GP Australië

Tijdens de eerste Formule 1-kwalificatie van het seizoen in het Australische Melbourne heeft Max Verstappen de vierde tijd gereden.

„We hebben wat dingen geprobeerd, maar dat pakte heel slecht uit”, vertelde Verstappen aan Ziggo Sport. „We mogen niet klagen als je in de derde training nog niet de juiste balans weet te vinden. De veranderingen pakten goed uit.”

De Red Bull Racing-coureur finishte met een tijd van 1.21,320 vlak achter de top drie. Mercedes-coureur Lewis Hamilton pakte de pole position. Het is de achtste keer dat hij vanaf pole position start in Melbourne.

Op de tweede plek naast Hamilton staat zijn teamgenoot Valtteri Bottas. Op de derde plek, naast Verstappen, staat de Ferrari-coureur Sebastian Vettel.

Niet soepel

De kwalificatie van Verstappen verliep niet heel soepel. Red Bull Racing dacht namelijk dat één snelle ronde wel genoeg zou zijn om de eerste kwalificatieronde door te komen. Dat was echter niet zo, want de andere rijders gingen massaal de baan op en verbeterden hun tijd. Daardoor kwam Verstappens teamgenoot Pierre Gasly niet verder dan een 17e plek.

De Grand Prix van Australië start zondag 17 maart om 6.10 uur Nederlandse tijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verstappen op P4 in kwalificatie GP Australië
Sluiten