Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 6 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Stam wordt komend seizoen nieuwe trainer Feyenoord

Hij speelde voor Ajax en PSV en nu maakt hij de top drie compleet op zijn cv: Jaap Stam is door Feyenoord aangesteld als de opvolger van Giovanni van Bronckhorst, zo is woensdagmiddag officieel bekend gemaakt.

„Na goede en open gesprekken met Martin van Geel over de mogelijkheden en onmogelijkheden bij Feyenoord, kwam ik er snel achter dat ik vol voor deze kans wil gaan", vertelt Stam op de site van zijn aanstaande werkgever. „Ik ben PEC Zwolle dankbaar voor het feit dat zij begrip hebben voor mijn ambities en er snel zijn uitgekomen met Feyenoord."

PEC Zwolle

De 46-jarige voormalig international treedt na dit seizoen in dienst en tekent voor twee seizoenen in Rotterdam. Stam komt na de winter over van PEC Zwolle, waar hij pas sinds eind december van vorig jaar trainer was. Hij had er nog een contract voor ruim een jaar. „De komende maanden ga ik er eerst nog alles aan doen om met de spelers en de staf het seizoen bij PEC Zwolle goed en succesvol af te sluiten. Daar zal de komende tijd voor mij echt de focus op liggen."

Hij werkte van 2016 tot 2018 bij het Engelse Reading en had daarvoor Jong Ajax onder zijn hoede. De voormalig verdediger heeft geen verleden bij Feyenoord. Hij speelde in het verleden in eigen land voor Ajax, PSV, Willem II, Cambuur en FC Zwolle. In het buitenland stond hij onder contract bij Manchester United, Lazio en AC Milan.

Van Bronckhorst

Van Bronckhorst maakte recent bekend Feyenoord te verlaten. Hij was sinds 2015 hoofdtrainer in De Kuip en kende een zeer succesvolle periode. Hij pakte met de Rotterdammers de eerste landstitel sinds 1999 en ook werden de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal twee keer gewonnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.