Metro en ANP
Metro en ANP Sport 9 mrt 2019 / 15:12 uur

Shorttrackster Van Ruijven wint goud op WK 500 meter

Lara van Ruijven heeft zaterdag goud gewonnen op de 500 meter op het WK shorttrack in Sofia. De Nederlandse Suzanne Schulting eindigde als derde.

Tweede

Misschien ietwat verwarrend is dat Van Ruijven als tweede over de finish kwam. Het was Martina Valcepina die als eerste finishte. Maar na besturing van de beelden constateerde de jury een overtreding van Valcepina. Ze gaf Van Ruijven enkele meters voor de finish een duw. Valcepina werd gediskwalificeerd en het goud kwam alsnog in handen van Van Ruijven.

Schulting revancheerde zich met de derde plek enigszins voor haar optreden op de 1500 meter. De 21-jarige Groningse werd in haar ogen onterecht gediskwalificeerd, nadat ze haar halve finale dacht hebben gewonnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Shorttrackster Van Ruijven wint goud op WK 500 meter
Sluiten