Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 10 mrt 2019 / 13:44 uur

Schulting pakt ook allroundtitel op WK shorttrack

Shorttrackster Suzanne Schulting heeft voor het eerst de wereldtitel behaald. De Nederlandse was zondag in de afsluitende superfinale de snelste en nam daardoor de leiding in het klassement over van Choi Min-jeong. De Zuid-Koreaanse moest genoegen nemen met zilver, het brons ging naar de Canadese Kim Boutin. Lara van Ruijven, zaterdag winnares van de 500 meter, eindigde in het klassement als vierde. Rianne de Vries werd twaalfde.

Oorspronkelijk bericht

Suzanne Schulting heeft op overtuigende wijze de wereldtitel op de 1000 meter behaald. De Nederlandse shorttrackster nam in de finale in Sofia vanaf het begin de leiding en stond die niet meer af. Schulting won vorig jaar bij de Olympische Spelen ook al goud op de kilometer.

De Zuid-Koreaanse Choi Min-jeong finishte als tweede, voor de Canadese Kim Boutin. Voor Nederland betekende het goud van Schulting de tweede wereldtitel dit weekeinde. Een dag eerder was Lara van Ruijven de beste op de 500 meter.

In de tussenstand van het totaalklassement steeg Schulting door haar titel naar de tweede plaats. De pupil van coach Jeroen Otter heeft nu 47 punten. Choi Min-jeong leidt met 55 punten. Van Ruijven is vierde met 34 punten. Later op zondag is de beslissende superfinale.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schulting pakt ook allroundtitel op WK shorttrack
Sluiten