Metro en ANP
Metro en ANP Sport 1 mrt 2019 / 17:44 uur

Pierre Gasly verpest laatste testdag Verstappen

F1-coureur Pierre Gasly heeft de laatste testdag van zijn teamgenoot Max Verstappen onbedoeld laten mislukken. De Franse Red Bull-coureur had de RB15 tijdens zijn testrondjes aan gort gereden. De monteurs van het team hebben de nacht doorgewerkt om de auto weer gereed te krijgen voor Verstappen, maar dat lukte nauwelijks.

In de ochtendsessie reed de Limburger slechts 29 ronden in de nieuwe Red Bull, in de middagsessie bleef zijn auto in de garage. Het team kreeg een probleem met de versnellingsbak niet opgelost. Hij noteerde in de korte tijd die hij op de baan reed, de elfde tijd: 1.17,709.

Vettel de snelste

De Duitser Sebastian Vettel sloot af met het snelste rondje ooit gereden tijdens de wintertesten in Barcelona. Hij klokte 1.16,221 in de Ferrari. Vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton gaf zijn Mercedes ook nog even vol gas en dat leidde tot de tweede tijd: 1.16,224, slecht drie duizendsten langzamer dan Vettel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Pierre Gasly verpest laatste testdag Verstappen
Sluiten